Vina Quercus
Spoznajte vina Quercus

Veseli smo, da se družimo že 20 let, prijatelji so naša druga družina – podobnosti nas povezujejo, različnost pa prinaša vznemirljivo raznolikost, ki bogati življenje. Tako kot blagovna znamka Quercus, ki jo zaznamuje svež, saden in mineralen značaj oziroma karakter, prav vsako vino pa doda nekaj edinstvenega v Quercus družino.


Spodaj preberi, kateremu Quercus karakterju si najbolj podoben. Potem pa še razmisli kateri karakter najlepše opiše tvojega najboljšega prijatelja ali prijateljico. In morda jo/ga naslednjič presenetiš tem vinom, ki jo/ga najlepše opiše in se tako zahvališ za lepo prijateljstvo.

Quercus karakterji
Muškat Verduc

Muškat Verduc

Karakter: Zelo priljubljen, saj ne varčuje s pohvalami in sladkimi besedami. V njegovi bližini vedno lepo diši, zrak pa je poln svežine in vabljivosti. Redko ga vidimo samega, veliko pogosteje pa v družbi številnih lepotic, zato vsi pogledujejo proti njemu. Je velik ljubitelj sladic in sirov s plesnijo.

NAKUP
Merlot

Merlot

Karakter: Vedno uglajen, z žametnim glasom, močnejše postave, z ravno pravšnjo mero mehkobe. V družbi se ne zanaša na glasnost in govorjenje, temveč rad preseneti z natančno merjeno opazko, ki vedno vzame sapo. Pozna vse najboljše mesne restavracije in obožuje čokolado.

NAKUP
Rebula

Rebula

Karakter: Pristna nepozabna Brika, ki očara s svojo lahkotnostjo in odkritosrčno zgovornostjo, lahko bi jo poslušali dan in noč. Zapeljivo se spogleduje, medtem ko pripravlja sredozemsko kulinariko. Še posebej je nadarjena za pripravo rib in morskih sadežev.

NAKUP

Sauvignonasse

Sauvignonasse

Karakter: Krasi ga bogata baročna postava in ljubezen do prigrizkov vseh vrst. Še posebej ljubi mandlje, ki jih grizlja med dolgimi sprehodi v naravi, kjer brska za šparglji, iz katerih ustvarja okusne mineštrice. Nekoč so ga vsi poznali pod imenom Tokaj, po spremembi imena pa med rezanjem pršuta kuje načrte, kako si povrniti nekdanjo slavo.

NAKUP
Chardonnay

Chardonnay

Karakter: Postaven, mišičast, neposreden in odločen, da dobi, kar si želi. Že ime ima privlačno in zapomljivo. V njegovi družbi boste deležni vsega, kar pričakujete, še raje pa vas bo presenetil z nečim novim. Obožuje meso in ribe, občasno pa se rad razvaja tudi s pašto.

NAKUP
Beli Pinot

Beli Pinot

Karakter: Vedno uglajen in urejen se odlično znajde v vsaki družbi. Ob slastnem piščancu ali eksotičnih okusih iz divjih tropov – povsod se počuti kot doma. Vedno je tip top.

NAKUP

Sivi Pinot

Sivi Pinot

Karakter: Fin, eleganten, uglajen. Nič na njem ni odveč. Z njim boste z lahkoto shajali, saj ljubi enostavnost in prav to ga dela posebnega. Niste vrhunski kuhar? Nič hudega, vedno bo vesel preproste zelenjavne rižote ali pašte, navdušen pa bo tudi nad ribico ali belim mesom.

NAKUP
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Karakter: Pravi vegan, ki v naravi rad zavije z uhojenim poti in nabira bezeg, šparglje in ostalo zelenjavo. Sveže nabrana darila narave na hitro pripravi na žaru ali sestavi zanimiv solatni krožnik, ki vam ga postreže z neprekosljivo očarljivostjo - tudi sredi travnika, če je treba.

NAKUP
Rose

Rose

Karakter: Zanj je videz nadvse pomemben in kar ne moremo, da ga ne bi opazili. Ker želi biti opažen, je vedno brezhibno eleganten in zapeljivo diši. V svojem okusu je prav tako izbirčen kot pri svojem videzu, zato njegovi gurmanski prigrizki, paštice ali mini picete vedno izražajo skrbno premišljeno eleganco.

NAKUP

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Karakter: Njega pa poznajo širom posvetu, saj mu je bila slava položena že v zibelko. Lepo oblikovana postava, zapeljiv karakter in pridih svetovljanstva je jamstvo, da vam v njegovi družbi ne bo nikoli dolgčas. Briške none pravijo, da je »kar za oženit«, medtem ko mu v kuhinji pripravljajo biftek, divjačino ali režejo najboljši sir.

NAKUP
Modri Pinot

Modri Pinot

Karakter: Malo je takšnih, ki jim leta ne pridejo do živega. Mnogi mu zavidajo mladosten videz, saj se mu z leti množi tudi očarljivost. Z njim boste z veseljem zobali češnje, saj vam bo vedno rad prisluhnil. Rad ima gobe, zelenjavo, ne brani pa se niti mastnih rib.

NAKUP